Aloes jest niesamowita rośliną. Zawiera ponad 200 aktywnych składników, w tym witaminy, minerały, aminokwasy, enzymy i kwasy tłuszczowe. Ludzie używają aloesu w celach leczniczych od ponad 500 lat!

Co zawiera aloes?

Aloes zawiera witaminy A, C, E, B9, B1, B2, B12 i B6.

Aloes zawiera wapń, magnez, cynk, chrom, selen, sód, potas, żelazo, miedź i mangan.

Aloes zawiera aminokwasy – budulec białka. Istnieją 22 aminokwasy niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Aż 20 znajduje się w aloesie.

Dobroczynne właściwości aloesu

Aloes jest adaptogenem – wzmacnia naturalna odporność, pomaga odzyskać równowagę psychiczna i fizyczną po trudnych przeżyciach. Pomaga również w oczyszczeniu organizmu ze składników szkodliwych, zawartych w powietrzu i glebie, czyli w pożywieniu.

Aloes wspomaga trawienie – oczyszcza przewód pokarmowy, reguluje pracę jelit i cykl wypróżnień. Łagodzi objawy jelita drażliwego i refluksu. Wspomaga regulację flory bakteryjnej w jelitach. Ma działanie przeciwrobacze: pomaga w pozbyciu się nieproszonych lokatorów: tasiemca, glisty ludzkiej czy owsików.

aloes

Oczyść swój organizm z aloesem!

Aloes oczyszcza organizm. Proces zachodzi w jelitach i polega na łączeniu się z zawartymi w aloesie polisacharydami (wielocukrami) substancji toksycznych i wydalaniu ich z organizmu. Aloes wspomaga oczyszczanie się wątroby, nerek i skóry.

Aloes odkwasza organizm. Większość chorób rozwija się w kwaśnym środowisku. Spożywamy wiele pokarmów, które zakwaszają nasz układ pokarmowy i cały organizm. Aloes jest zasadowy i pomaga w zrównoważeniu odczynu kwaśnego.

Aloes wspomaga układ krążenia, który odpowiada za dotlenienie całego organizmy, w tym również układu trawienia. Wspomaga oczyszczanie żył ze złogów cholesterolu, co ułatwia krążenie i transport substancji odżywczych.

Aloes zwalcza wolne rodniki, odpowiedzialne za tworzenie się komórek rakowych.

Aloes działa jak antybiotyk – należy do tej samej rodziny roślin co czosnek i cebula. Zawarte w aloesie substancje (np. kwas salicylowy, kwas cynamonowy) zapobiegają wzrostowi chorobotwórczych mikroorganizmów i zwiększają aktywność przeciwbakteryjną.

Sending
User Rating 5 (1 vote)